dissabte, 19 de març del 2011

Trobada Penedès - AlHoceima

Del  9 al 13 de març una delegació de l’Alt Penedès va visitar la província d’Al Hoceima, de la qual formaven part:

Josep Anton Esteban: membre de la Junta d’EqualMón
Rafael Higueras: director i mestre de l’Escola Llebeig de Vilobí del Penedès
Martí Ribas: coordinador pedagògic i professor de l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurni d’Anoia.
Juani Santjuan: mestra i TEI de l’Escola Estalella Graells de Vilafranca del Penedès
Joana Carbonell: mestra i representant de l’equip del CRP de l’Alt Penedès

Últim dia dels cooperants d'EqualMón a AlHoceima
El projecte de EqualMón

El projecte vol incidir en el progrés social i l’evolució de les mentalitats en la zona del Rif, al nord del Marroc, centrant la seva acció educativa prioritària en els nens i les nenes (la societat del futur), però implicant-hi alhora la comunitat educativa (educadors, responsables de les escoles, estudiants de magisteri, pares i mares, i els propis nens i nenes) i també sensibilitzant les institucions i les organitzacions socials del territori.

Objectius:

Objectiu general
· Contribuir a la difusió i l’aplicació dels drets de la infantesa i de la dona en la societat civil de la província d'AlHoceima, en un context de diàleg i d’intercanvi d'experiències entre el Penedès i el Rif.
Objectius  específics
· Promoure una cultura de drets humans i de respecte dels valors de la ciutadania i la igualtat de gènere i d’oportunitats per als    nens i les nenes dels 5 centres educatius de comunitats rurals i de municipis urbans o semiurbans de la província d'AlHoceima.
· Promoure el diàleg, l'intercanvi d'experiències i el coneixement mutu entre el Penedès i el Rif.
· Portar a terme una activitat de sensibilització al Penedès sobre l'activitat educativa al Marroc en els àmbits que abasta el projecte.

Contingut de la visita:

- Reunió de treball amb els/les responsables d’AFFA del projecte a AlHoceima
- Visita a dues escoles que participen en el projecte
- Reunió de treball amb directors i professors de les escoles del projecte
- Reunió de treball amb monitors/es de les accions de sensibilització
- Reunió amb el Delegat regional d’Educació
- Reunió de treball amb l’associació ecologista AZIR
- Reunió de treball amb l’associació SOURIF

Seu d'AFFA a Imzouren
    - AFFA
AFFA porta molts anys lluitant pels drets de les dones al Marroc. Treballa en xarxa amb altres associacions, com la dels Drets Humans. Té unes quantes seus al voltant de la ciutat d’AlHoceima, on fan diversos cursos i tallers per a dones, en el que aquí en diríem Casals de la Dona, i que els serveixen per crear cooperatives de dones, atendre casos de violència de gènere, divorciades o repudiades pels seus marits, i per donar suport legal a aquestes dones. A la vegada fan projectes amb convenis amb altres ONG, especialment europees, per fer actuacions que reforcin el seu paper de defensores dels drets de les dones. Els caps visibles d’aquesta associació són la seva presidenta, Zohra Koubia,i la tresorera, Saloua Badaoui

    - SOURIF
Sourif és una entitat que, en el seu centre de dia, tracta persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, però que no disposa de prou recursos ni del personal adequat per a realitzar aquesta tasca. Malgrat aquestes mancances, ja que l’administració no assumeix la seva responsabilitat, Sourif va fent una tasca important d’acollida, o si més no de registre, d’aquestes persones i els dóna tot el suport que bonament pot. La majoria dels membres de l’associació són familiars de les persones que atenen. Ens hi va rebre el vicepresident de l’associació, Mohamed Bahaj.

    - AZIR

 AZIR és una entitat ecologista que es dedica a temes mediambientals, tant des del punt de vista urbanístic, com de protecció de la flora i la fauna de la zona. Treballa en el manteniment del Parc Natural del Rif,  Parc Natural de Talassemtane. Vam ser atesos pel president de l’entitat, Mohamed el-Andalusi. 

Visita Escola Imzouren II

Seu d'AFFA a AlHoceima

Professor Imzouren II, AFFA i EqualMón

Badia i Port d'AlHoceima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada