dilluns, 8 de gener del 2018

Una delegació de docents penedesencs visita AlHoceima el desembre de 2017


Una delegació penedesenca de docents i representants d'ajuntaments de la comarca promoguda per EqualMón ha visitat Al Hoceima (Rif, Marroc) del 6 al 9 de desembre en el marc dels projectes de cooperació que impulsa l'ONG penedesenca. La representació penedesenca estava formada per Antoni Resta i Mariam Ghailan, president i vocal de la junta d'EqualMón respectivament, per la regidora de Cooperació de Vilafranca del Penedès i mestra, Montse Arroyo; la regidora de Cooperació de Sant Sadurní d'Anoia, Montserrat Medall; i la directora de l'Institut Eugeni d'Ors, Dolors Arbós.

   El viatge s'inscrivia en el projecte de Xarxa d'Escoles sense violència al Rif que es du a terme conjuntament amb la contrapart marroquina de l'Associació Forum de Dones al Rif (AFFA-Rif) i servia alhora per preparar escenaris per a un altre projecte de suport a la presència de la dona en plataformes i processos de participació locals en diverses poblacions de la província d'Al Hoceima.
    El viatge es va desenvolupar amb normalitat, malgrat els conflictes socials que afecten la zona del Rif i, particularment, l'àrea d'influència d'Al Hoceima, i en un ambient de molta cordialitat i de reconeixement per la tasca realitzada durant els anys d'aplicació del projecte de Xarxa d'escoles.
    Durant la visita a Al Hoceima, la delegació penedesenca va visitar tres instituts de la ciutat i va poder establir contacte amb estudiants que integren els Clubs de Drets Humans d'aquests centres. Els estudiants van manifestar a la delegació penedesenca la seva inquietud i interès per garantir i reforçar la participació democràtica, tant al si dels centres educatius com en el conjunt de la societat en què viuen.
    Els docents penedesencs van tenir l'oportunitat d'exposar l'experiència de la mediació per a la resolució de conflictes al si dels centres educatius. Dolors Arbós va fer una exposició sobre aquesta matèria a mestres i autoritats educatives d'Al Hoceima. A l'Ajuntament de la ciutat, van rebre un reconeixement institucional per la tasca realitzada tots aquests anys en el marc de la cooperació internacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada