dijous, 17 d’octubre de 2013

Visita d'una delegació de cooperativistes del Rif al Penedès

Vilafranca del Penedès.- Una delegació de cooperativistes del Rif visitarà el Penedès del 20 al 24 d'octubre en el marc d'un projecte de cooperació bilateral impulsat per entitats i institucions locals dels dos àmbits. La visita ha estat organitzada per l'ONG penedesenca EqualMón, promotora del projecte conjuntament amb l'Association de Femmes au Rif (AFFA-Rif).

Durant quatre dies, dues representants de cooperatives de dones de la regió del Rif, la presidenta de l'associació AFFA i un representant de l'Ajuntament d'Ajdir, localitat pròxima a Al Hoceima, visitaran diverses cooperatives i organitzacions de cooperatives catalanes i penedesenques. També participaran en diversos encontres de caràcter institucional i sectorial. L'objectiu de la visita és que la delegació del Rif conegui de primera mà diverses experiències empresarials de cooperatives catalanes i també els reptes plantejats i les dificultats i obstacles que han hagut d'afrontar en aquest procés.

EqualMón impulsa, conjuntament amb l'Assotiation Forum de Femmes au Rif (AFFA Rif) un projecte de dinamització de cooperatives de dones. En aquest projecte també estan implicats els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès i d'Ajdir i les cooperatives penedesenques Nou Set i Nou Verd. El projecte té el suport de la Diputació de Barcelona.

El projecte implica una quinzena de cooperatives de dones, a les quals es donarà formació bàsica d'organització d'empreses i sobre cooperativisme. Aquests col·lectius també rebran formació sobre tècniques de producció i de comercialització. El projecte de cooperació pretén ser un instrument d'inserció social i laboral de dones en un àmbit territorial en el qual les dones són les que pateixen importants desigualtats per raó de gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada