diumenge, 10 de març de 2013

Dia Internacional de les Dones 2013El 8 de març es va celebrar el Dia Mundial de les Dones, a AlHoceima a on EqualMón col·labora amb els projectes de cooperació internacional amb la nostra contrapart AFFA-Rif, que va participar activament en la manifestació reivindicativa dels drets de les dones.

AFFA-Rif porta molts anys treballant, dia a dia, pels drets humans i especialment pel dret de les dones i els infants. Pel que es pot veure a les fotos les dones d’AlHoceima van omplir de color les seves reivindicacions socials per la igualtat.
Al Penedès, EqualMón va estar convidada als actes oficials de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, el mateix dia 8 de març. L’acte que va començar a dos quarts de vuit del vespre, amb la lectura d’un manifest reivindicatiu a favor de la igualtat d’homes i dones, llegit per la jutgessa de pau del poble, a on va destacar que encara hi ha moltes entitats a on la presencia de dones es minoritària en les seves juntes directives.Posteriorment el regidor Frederic Manzanares va pronunciar unes paraules en nom de l’ajuntament de suport a les dones. L’alcalde Oriol de la Cruz també va dirigir unes paraules al públic assistent.

A continuació, en la presentació d’EqualMón com entitat convidada a l’acte, el regidor va disculpar la no presencia de la seva presidenta per motius familiars. Josep Anton Esteban, en nom d’EqualMón, també va disculpar que la presidenta no pogués estar present en aquest acte, així que amb l'assistència d’altres membres de la junta, va parlar de com no era casualitat que EqualMón estigues parlant dels seus projectes en un dia especial com es el Dia de les Dones, ja que el seu projecte principal a AlHoceima, desenvolupat per AFFA-Rif, es un projecte clarament a favor dels drets de les dones i dels infants, ja que treballa aspectes de l’educació per la igualtat i la eradicació de la violència a les escoles, a part d’esser el principal eix de treball d’EqualMón.

També es va fer esment que l’Ajuntament d’Avinyonet està finançant des de fa uns anys els projectes d’EqualMón, per la seva intervenció a AlHoceima i perquè al Penedès hi ha bastant immigració d’aquella zona.

Després del passí del audiovisual d’EqualMón, es va engegar un debat amb força participació del públic sobre la igualtat aquí i al Marroc, i sobre la integració en els municipis. Una mestra del programa parlem-ne va explicar que a les seves classes assisteixen bastants dones marroquines, tot i que ara aquest programa esta perillant per la falta de recursos. Un grup de nois molt jovenets d’origen marroquí, que van assistir durant tot el acte, també van prendre la paraula, en català, per dir que ells si que estaven integrats, i per expressar que no tots el que provenien de la zona d’AlHoceima eren analfabets ni venien del camp. El debat va acabar a les nou de la nit perquè s’havia de fer el sopar de celebració del Dia de les Dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada