dijous, 6 de desembre del 2012

Delegació educativa del Rif visita el Penedès


Una comissió educativa i de suport a la dona del Rif visita l'Alt Penedès
L'estada servirà per presentar un nou programa en xarxa entre centres educatius penedesencs i magribins

Una delegació de la regió del Rif, al Marroc, visitarà el Penedès del 9 al 13 de desembre dintre del programa de cooperació Alt Penedès-AlHoceima que impulsa des de fa anys l'ONG EqualMón. La delegació del Rif està formada per quatre educadors i una representant de l'Association Forum de Femmes du Rif (AFFA), que visitaran diverses escoles i centres de Secundària de la comarca per avaluar el funcionament de l'educació per la igualtat de gènere i la resolució de conflictes en l`àmbit escolar. L'objectiu de la delegació també és l’intercanviar punts de vista sobre les accions i les polítiques de prevenció de la violència contra les dones, especialment amb la comunitat magribina de la comarca.
L'estada permetrà que els integrants de la delegació educativa del Rif es posin en contacte amb la comunitat educativa de l'Alt Penedès. Els representants magribins visitaran la unitat de suport d'educació especial (USEE) de l'Institut Eugeni d'Ors, de Vilafranca, i l'IES Escola Intermunicipal de Sant Sadurní d'Anoia. També visitaran les escoles Estalella Graells, de Vilafranca; Doctor Samaranch, de Santa Margarida i els Monjos; Sant Jordi, de Sant Pau d'Ordal; i Montcau, de Gelida.
La representació d'AFFA, per la seva banda, té previst de participar en un acte públic amb professionals de serveis socials per analitzar l'estat de la qüestió de la violencia contra les dones al Penedès i al Rif, i també de reunir-se amb l'associació Esperança de les dones de Santa Margarida i els Monjos i amb dones del municipi, i de mantenir una trobada amb col·lectius de dones i representants municipals de Sant Cugat Sesgarrigues.
Els representants magribins seran rebuts també als ajuntaments de Sant Sadurní d'Anoia i Gelida, corporacions que col·laboren en la tasca que impulsa EqualMón a la comarca.
L'estada de la delegació del Rif a l'Alt Penedès servirà per presentar també un nou projecte de treball en xarxa entre el Penedès i la província d'AlHoceima, que implicarà centres educatius dels dos territoris. Aquest projecte serà presentat en sengles xerrades amb el títol Escoles en diàleg a la Mediterrània, que se celebrarà dilluns a dos quarts de vuit a l'Escorxador de Vilafranca, i dimarts a la Intermunicipal de Sant Sadurní d'Anoia, dimarts a dos quarts de set de la tarda.

Actes
Dilluns, 10 de desembre de 2012 a les 19:30h a l'Escorxador de Vilafranca, Escoles en
diàleg a la Mediterrània
Dimarts, 11 de desembre de 2012 a les 18:30h a l'IES Escola Intermunicipal de Sant
Sadurní d'Anoia, Escoles en diàleg a la Mediterrània

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada