dijous, 8 de novembre de 2012

L’associació Bades visita el Penedès invitada per EqualMónL'entitat treballa per la dinamització econòmica i social del Rif

Una representació de l'associació de dinamització social i econòmica BADES, radicada a AlHoceima (Rif marroquí), han visitat el Penedès del 28 al 31 d'octubre passats, responent a una invitació d'EqualMón. La visita de Faissal Aoussar i Mohamed Laaouni, directius de  BADES, tenia com a finalitat conèixer i intercanviar punts de vista amb entitats de treball social de Catalunya i del Penedès.

          L'Associació BADES és una entitat de caràcter no lucratiu, creada el 1997, que orienta la seva activitat a la promoció de la cultura associativa basada en els valors de la ciutadania, la solidaritat, la democràcia, la participació i la responsabilitat  i a treballar per la integració de la dona en el procés de desenvolupament. Entre les seves activitats figura l'impuls a diverses empreses cooperatives que pretenen l'emancipació de la dona per mitjà de la valoració econòmica de la seva tasca.

          L'activitat d'economia social per mitjà de cooperatives és utilitzada com a instrument per a l'equitat de sexe. Serveix per valorar la capacitat i el treball per generar riquesa i, alhora, fer que la dona sigui interlocutora en igualtat de condicions en l'activitat mercantil i davant les institucions marroquines. Precisament l'equitat de gènere és un dels objectius principals dels programes que EqualMón ajuda a desenvolupar a AlHoceima.

          Durant la seva estada en terres catalanes, els representants de BADES han mantingut reunions a Barcelona amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, i també amb la Fundació per a la innovació i projecció del cooperativisme SEIRA. En l'àmbit penedesenc, els dos membres de BADES van reunir-se amb representants de diverses cooperatives com Covides, Nou Verd i Nou Set.

          La delegació rifenya va ser objecte de recepcions a l'Ajuntament de Vilafranca i al Consell Comarcal de l'Alt Penedès. Finalment, van tenir contacte amb membres de diverses associacions i col·lectius marroquins establerts a l'Alt Penedès com la Llum del Nord i Esperança de les Dones. Aprofitant la seva estada a la comarca, els representants de BADES van participar en una xerrada sobre Cooperativisme i sostenibilitat a l'Escorxador de Vilafranca, en el marc del programa de Solidaritats 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada