dimecres, 5 de setembre del 2012

Delegació del Rif a la FM de Vilafranca (i 2)


Una delegació del Rif ha visitat la Festa Major de Vilafranca convidada per EqualMón

Una delegació de cinc representants de dues entitats del Rif ha visitat Vilafranca per conèixer alguns dels aspectes i elements folklòrics que constitueixen l’organització i els actes la Festa Major. La delegació estava formada per components de l'associació cultural ACT Rif Teatre i l'associació ecologista Azir i ha estat a Vilafranca entre els dies 28 d'agost i 2 de setembre.

          La visita formava part del projecte de Jornades Rif-2012, que s'han de celebrar a AlHoceima a finals d'any. EqualMón participa en aquest projecte, que implica diverses entitats d'AlHoceima, sota el lema Desenvolupament de la societat rifenya, potenciació de la cultura pròpia i equitat de gènere.

          La delegació del territori del Rif a Vilafranca tenia com a finalitat posar-se en contacte amb la mostra folklòrica vilafranquina per veure fins a quin punt i de quina manera l'activitat festiva i la seva expressió cultural constitueixen un factor de cohesió que alhora són representatius. Aquest treball de recerca ha de servir de base del treball a realitzar a finals d'any en les Jornades sobre el desenvolupament de la societat rifenya. L’activitat es planteja en l'àmbit de recuperació de la cultura, de l'imaginari col·lectiu, de la festa popular, com substrat potenciador de dinamisme social. Les jornades també es plantegen com un factor de desenvolupament sostenible de la societat, en àmbits com el medi ambient i leconomia social i, en tots els casos, amb l'equitat de gènere i el paper de les dones com un element transversal en tots ells.


(Peu de foto. Els cinc representants de les entitats del Rif van seguir de forma molt directa els actes tradicionals de la Festa Major de Vilafranca)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada