dissabte, 5 de novembre de 2011

Visita delegació d'AlHoceima a l'Alt Penedès

La gestió de conflictes i la igualtat de gènere en l'àmbit educatiu centren la visita d'una delegació d'Al Hoceima a l'Alt Penedès

Vilafranca del Penedès.- La conveniència de consolidar intercanvis i de crear un marc estable de cooperació educativa entre la comarca i la regió del Rif (Marroc) és una de les conclusions de la visita que una delegació formada per un representant de l'administració educativa del Marroc, un professor i una directiva de l'Association Forum de Femmes Al Hoceima (AFFA) va fer a l'Alt Penedès del 26 al 29 d'Octubre.

La visita de la delegació d'Al Hoceima tenia com a finalitat conèixer mètodes de treball i experiències de mediació de conflictes en l'àmbit escolar que s'apliquen en centres de l'Alt Penedès, i també el treball que es fa respecte a la igualtat de gènere. La delegació marroquina també va donar a conèixer els programes i activitats que realitzen en centres educatius d'Al Hoceima, algunes amb el suport d'EqualMón, especialment sobre drets humans, drets dels infants i igualtat de gènere. Els representants marroquins també van interessar-se pel control que s'aplica a Catalunya a l'escolarització de tota la població juvenil en els cicles obligatoris, sobretot pel que fa a les noies.

La delegació va visitar diversos centres i el Servei Educatiu de la comarca per entrar en contacte directe amb aquests procediments, per invitació d'EqualMón, organització que manté projectes de cooperació educativa amb el Rif (al nord-est del Marroc) en aspectes com la igualtat de sexes i els drets dels infants, entre d'altres. En concret, la delegació marroquina ha visitat l’escola Llebeig de Vilobí del Penedès, l’escola Intermunicipal de Sant Sadurní d'Anoia, l’escola Antoni Grau Minguell de Sant Quintí de Mediona, l’escola Estalella Graells de Vilafranca, i l’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal. Els representants d'Al Hoceima van ser rebuts per representants de la inspecció de l'Alt Penedès al Servei Educatiu de la comarca, per l’alcalde i regidors de Sant Sadurní i per representants dels ajuntaments de Sant Quintí de Mediona i de l’Ajuntament de Vilafranca.

La visita de la delegació marroquina va culminar amb una trobada amb socis d'EqualMón i representants de diverses ONG i associacions d'immigrants penedesenques. La reunió va servir per avaluar les relacions de la comunitat catalana amb els col·lectius d'immigrants i aquells aspectes que generen problemes i conflictes, com la greu crisi econòmica que afecta el conjunt de la societat occidental, entre d'altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada