dissabte, 19 de març del 2011

Dia Internacional de les Dones


El dijous, 17 de març de 2011, EqualMón va oferir la conferència “Com identificar i abordar la violència contra les dones”, a càrrec de Patricia Mestre, dintre dels programes oficials que organitza el Pla per la Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

La ponent va subratllar com encara persisteixen, a pesar dels avenços de les lleis, en la societat els tics diferenciadors en els rols d’homes i dones, i com estan introduïts en el pensament i les paraules de les persones. En quan a la violència vers les dones es un tema de conscienciació de tota la societat, no n'hi ha prou amb lleis, cal que tothom reprovi comportaments masclistes i agressius, que l’agressor senti que el seu comportament no es tolerable ni tolerat per la societat. L’agressió no es simplement física sinó també, i en la majoria dels casos verbal i psicològica.

En aquesta xerrada va estar present una dona, que segons les seves pròpies paraules, havia petit agressions del seu marit durant més de 30 anys, des del viatge de nuvis fins que va decidir de separar-se. Un relat que visualitza molt bé el calvari que ha de passar una dona durant els anys de maltractament fins que arriba a conscienciar-se de que ella no es la culpable d'aquesta situació i decideix trencar amb l’agressor. Encara després de separar-se continuen els problemes legals, de família, amenaces i tot un etc. de situacions que cal anar solucionant.

La conferenciant Patricia Mestre i la representant d'EqualMón Josefina Farré




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada