divendres, 15 d’abril del 2011

Estades Solidaries 2011 a AlHoceima (Marroc)



Si teniu 21 anys o més i us sembla interessant de participar en aquestes Estades Solidàries al Marroc, ja podeu fer la vostra inscripció.

Us podeu baixar la fitxa de preinscripció i el cartell de les Estades Solidàries des de la barra lateral d'aquest blog, a l'apartat de DOCUMENTACIÓ ESTADES SOLIDÀRIES.

El dijous 28 d'abril, a les 7'30h de la tarda, a l'Escorxador de Vilafranca, hi haurà una sessió informativa on tindreu més informació i detalls.

Informeu els vostres amics i amigues que també hi puguin estar interessats.

dilluns, 11 d’abril del 2011

Resum Assemblea Anual, 8 d'abril 2011

EqualMón promou contactes més estrets entre el Penedès i el Rif

L'assemblea general de l'ONG penedesenca revisa i reforça la seva cooperació amb la regió d'AlHoceima. Organitza unes estades de joves penedesencs a la regió marroquina el juliol vinent. Tres vocals renoven parcialment la junta de l'entitat

Preparant l'Assemblea
Vilafranca del Penedès (08/04/11).- L'ONG EqualMón ha celebrat aquest divendres 8 d'abril a l'Escorxador de Vilafranca l'Assemblea anual ordinària, en la qual els socis han acordat d'aprofundir els contactes que mantenen amb la regió AlHoceima (nord-est del Marroc). A més de continuar el programa d’educació a les escoles, EqualMón prepara aquest estiu unes estades de joves penedesencs a la regió del Rif, per entrar en contacte amb naturals d'aquell territori. El març passat es complia el primer aniversari de l'organització, temps en el qual l'ONG ha promogut ja diversos projectes de cooperació.
            EqualMón manté la seva atenció en el programa iniciat a  AlHoceima. Més encara  si es té en compte que actualment s'estan produint canvis fonamentals a la riba Sud de la Mediterrània. Al costat de situacions que fins fa molt poc eren impensables a Tunísia i Egipte o el vessament de sang a Líbia i a d'altres països, el Marroc també està afectat per l'aparició de voluntats de llibertat, de democràcia i de millors condicions de vida per a la gent.  
            L'assemblea, presidida per Jordi Junyent, ha passat revista al pla d'activitats per a aquest curs, ha aprovat els pressupostos de l'entitat i la renovació parcial de la junta, amb la incorporació de Mònica Serlavós, Joana Carbonell i Joana Sanjuán. EqualMón ha aconseguit al llarg de 2010 el suport i col·laboració de diverses institucions i col·lectius de la comarca per als seus projectes a AlHoceima. Alhora, ha estat present en activitats a diversos municipis de l’Alt Penedès.
            L'ONG treballa en col·laboració amb centres de diversos cicles educatius de la regió d'AlHoceima. El finançament del projecte palesa la implicació de diferents agents socials i institucionals, del Nord i del Sud. Per aquest estiu, EqualMón prepara unes estades de deu dies al mes de juliol de joves penedesencs al Rif.

Membres de junta d'EqualMón amb alguns dels convidats,
Cono Sur, CEAM i Comunitat islamica de Sant Sadurní 
            Han participat com a convidats a l'assemblea representants d'altres col·lectius de cooperació. Han estat Abdel Malek, president d’ Alkantara; Enrique Castro i Josep Dompert, representants de Cono Sur; Ali El Arras, president de Comunitat Islàmica Sant Sadurní; i Pep Barba, president del Centre d'Estudis Amazònics (Ceam).

            Com a cloenda de l'assemblea, s'ha projectat un reportatge audiovisual del viatge que una delegació d’EqualMón i de Mestres del Penedès va fer a AlHoceima del 9 al 13 de març passat per tal d’observar l’evolució del projecte d’Educació que l'entitat està finançant en aquella regió amb el suport de diverses institucions, i preparar les Estades Solidàries al juliol.